Hiusvitan tarina

Hiusvita on pohjoismaissa kehitetty luonnollinen ravintolisä terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon.  Tuoftteesta on hyötyä hiusten, hermoston, ihon, kynsien, lihasten, limakalvojen, rustojen ja sydämen terveyden ylläpitoon. Vastustuskyvyn ylläpidolle Hiusvita on erinomainen tuote osana terveellistä ravitsemusta. 

Pohjoismaalainen vaativa ilmasto, käyttäjien tarpeet ja puutteet ruoan ravintoainesisällöissä ovat vaikuttaneet Hiusvitan koostumukseen. Tuote on kehitetty palvelemaan parhaalla mahdollisella tavalla ja siitä syystä siihen on tutkimuksiin perustuen valittu 10 tehokkainta ainesosaa ympäri maailmaa. Hiusvita on pohjoismaisen korkean laatustandardin mukaan valmistettu tuote vastaamaan kuluttajien korkeita laatuvaatimuksia

Oma taustani ja koulutukseni kampaajana ja hierojana vaikutti Hiusvitan keksimiseen. Toimin mm. sairaiden ihmisten parissa peruukkipalveluissa ja siellä törmäsin hiustenlähtöön liittyviin kysymyksiin laaja-alaisesti. Hierojana ja terveydenhuollon ammattilaisena huomasin yhteyden hiusten hyvinvoinnin ja muun terveyden välillä. Monilla meistä on kiireen ja muiden haasteiden vuoksi ongelmia ravitsemuksen riittävän monipuolisuuden kanssa. Lisäksi monet sairaudet ja niiden hoito aiheuttavat hiustenlähtöä. Samalla ymmärrykseni siitä, kuinka hiustenlähtö vaikuttaa ihmisten mielialoihin ja kuinka herkkä kysymys hiustenlähtö voi olla, on vahvistunut. Se pysäytti minut miettimään voiko asialle tehdä jotain. Yhtenä ideana ja keinona esille tuli ravinnon vaikutus terveydelle. Halusin myös monipuolisen tuotteen, joka vaikuttaa terveyteen kokonaisuudessaan. Hiusvitan suunnittelu alkoi omista kokemuksistani. 

On traagista, kuinka sairaudet ja kokemukset sairaiden auttamisesta johdattivat tuotteen idean syntymiseen. Pysähdyin, kun omat hyvät ystäväni tai asiakkaani kertoivat hiusten menetyksistään. Erityisesti pysäyttävää oli, kun ystäväni sairastui vakavasti. Etsin markkinoilta tuotetta, joka olisi vastannut asiakkaiden tarpeita, mutta tuotteiden sisältö ja laatuvaatimukset eivät vastanneet tarpeitani halutessani auttaa ystäviäni ja asiakkaitani.

Terveyteen ja hyvinvointiin vaikutetaan pääasiassa sisäisesti ravitsemuksen avulla. Ravintolisän avulla on mahdollista luoda vaikuttavuudeltaan tehokkain tapa varmistaa ruoan ohella tärkeiden ravintoaineiden saanti. Laadukas ja kokonaisvaltaisesti terveellinen ravitsemus on hyvinvoinnin perusta. Hiusvita on koostumukseltaan kehitetty täydentämään ja varmistamaan hyvinvoinnin kannalta tärkeimpien ravintoaineiden saanti. Hiusvitan rinnalla suosittelen varmistamaan D-vitamiinin ja raudan saannin.

Hiusvita on kansainvälinen tuote, jonka kehittämiseen ovat osallistuneet lääketieteen, ravitsemustieteen sekä hiusten hyvinvoinnin asiantuntijoita Suomesta ja Norjasta. Tuotteen raaka-aineet on tuotettu korkeilla laatustandardeilla. Raaka-aineiden terveysväitteet perustuvat Euroopan elintarviketurvalisuusviraston ja Euroopan Unionin komission antamiin asetuksiin.

Käytämme tuotteissamme korkealaatuisia raaka-aineita, joiden puhtaus ja pitoisuudet mitataan erikseen tehtaan laboratoriossa. Yhteistyötehtaamme on GMP-sertifioitu eli laatukontrolli on tiukka. Raaka-aineiden puhtaus- ja pitoisuustesteillä tarkoitetaan esimerkiksi mahdollisten bakteerikantojen (esim. E. Coli) ja raskasmetallien (elohopea, lyijy) tutkimista sekä sen varmistamista, että kyse on todella siitä aineesta, jota ostetaan. Olemme teettäneet lukuisia ylimääräisiä, itsenäisten laboratorioiden suorittamia pistotarkastuksia kyseisen tehtaan tuotteille ja todenneet laadun erinomaiseksi. Esimerkiksi kala- ja kasviöljyjen kohdalla ratkaisevan tärkeä laatutekijä on kyky välttää hapen pääseminen öljyyn kapseloinnin aikana. Tämänkin laatutekijän kohdalla yhteistyötehtaamme on menestynyt testeissä erittäin hyvin.

Hiusvita on pitkän ja monitieteellisyyteen perustuvan prosessin tulos. Suosittelen, että otat tuotteen käyttöön vähintään kuudeksi kuukaudeksi. Yleensä pitkäjänteinen terveellinen ravitsemus vaikuttaa kokonaisvalaisesti hyvinvointiisi parhaalla tavalla. Olen saanut sadoilta asiakkailta erinomaista palautetta Hiusvitasta. Uskon, että voin auttaa tuotteen avulla sinuakin.

Keväällä 2020 Hiusvita-tuoteperhe on kasvanut kolmella uudella tuotteella – vegaanisilla, 100% kotimaisilla ja eläinkokeettomilla shampoolla, hoitoaineella sekä seerumilla.

Terhi Päivärinta
Koulutettu parturikampaaja ja hieroja (rekisteröity)
Hiusvitan perustaja ja peruukkiasiantuntija